Infrasauny

Napsal | 17.3.2014

Pokud máte opravdu velkou koupelnu, nebo jakoukoli jinou místnost s nevyužitým prostorem a chcete udělat něco pro své zdraví, zainvestujte do infrasauny. Nevíte co je to infrasauna?

Infrasauna – diskuze

Dalo by se říci, že se dá přirovnat ke klasické sauně ovšem s naprosto odlišnou technologií. Sauna vyzařuje infračervené paprsky, které jsou však plně bezpečné a navíc mají také příznivý vliv na náš organismus. Infrasauny mohou využívat i lidé, kteří ze zdravotních důvodů nemohou navštěvovat ty klasické. Díky infračerveným paprskům se Vaše tělo hodně zahřeji i při 50 stupních a vy se tak okamžitě začnete potit a dojde tak k vylučování škodlivých látek. Chystáte-li se tedy akorát vejít do sauny, tak se nejdříve opláchněte vlažnou vodou, neboť to zvýší pak mnoho násobně pocení. Během saunování, by jste také měli dodržovat pravidelný pitný režim. Tělo při pocení spoustu tekutin vydává a je potřeba je zase pak doplnit. V sauně by jste optimálně měli strávit něco mezi 25 až 45 minutami. Během této doby saunování, Vaše tělo spálí až 700 kaloríí bez jakékoliv námahy – takže pobyty v sauně jsou dobré také pro udržení dobré postavy.

Jaké jsou další výhody?

Jistě víte, na jakém principu fungují finské a ruské sauny. Tato stejně jako ostatní prohřívá celé tělo a vyvolává pocení, čímž jsou odplavovány škodlivé látky. Navíc má blahodárný vliv na celulitidu, akné, ekzém, revmatismus a další onemocnění. Dalším kladem je její elegantní vzhled a dále také poměrně malá potřeba místa – pouhý 1 m2.

Zaujalo vás to? Na infrasauny se můžete podívat např. do Mountfiedu, kde je nyní nabízejí za velmi nízké ceny. Doufáme, že vám byl tento článek nápomocný. A svojí saunu si plánujete koupit co nejdříve.