Kombinované zahradní grily s udírnou

Napsal | 23.1.2014

Dnes se podíváme spíše na letní specialitu – na zahradní grily. Zahradní grily jsou ztělesněným symbolem léta pro mnohé z nás. Vždyť jenom malá část lidí si dovede představit letní odpoledne bez grilování. Každá zahradní party je hned pestřejší, když se na ní griluje.

Ale v tento zimní čas je grilování „pase“, ale najdou se výjimky. Sice lze nyní grilovat, ale nemá tu správnou letní atmosféru, a také je to zřejmě proto, že není teplo.

Na zimu udírny

V zimě, kdy se konají zabíjačky, se spíše používají udírny. A protože lidé nechtěli mít dvě zařízení, která by používali v jiných obdobích roku, tak důmyslně zkombinovali zahradní gril s udírnou. Ty umožňují lidem jak grilovat v létě či menšinově v zimě, tak udit v zimě a menšinově pak v létě.

Tyto grily se vyrábějí z vysoce odolného betonu, který je odlit po částech. Lidé si pak koupí gril, který je rozložený a složí si ho až na místě, kde ho chtějí. Pořizovací ceny se pohybují do 10 000 Kč.

Pár receptů

No když už jste si pořídili nový gril, tak by nemuselo být špatné v něm zkusit udělat nějaké nové věci, které jste ještě nezkoušeli. Připravili jsme si pro Vás pár receptů, tak doufáme, že je zkusíte.

Losos v tvarohu s grilovaným bramborem

Tento recept ocení především pánové, protože je velice jednoduchý na přípravu a vše zvládnete do pár desítek minut. Základ je koupit si filet lososa, jenž pěkně vyudíte ve Vaší nové udírně. Poté ho nakrájíte na kousky a promícháte s tvarohem a jogurtem. Lososa necháte odležet a vložíte ho do ledničky.

Poté přijdou na řadu brambory. Brambory omyjte, rozpulte a vyskládejte na grilovací mřížku. Potřete je olivovým oleje, posolte a nakonec nasypte rozmarýn nebo bazalku. Brambory na grilujte tak 20-30 minutek a poté je dejte na talíř a podávejte s lososem.

Věříme, že si na tomto jídle opravdu pochutnáte. Pokud jste recept vyzkoušeli, tak nám to prosím Vás sdělte v komentářích – děkujeme.

zahradní grill